tiistai 24. marraskuuta 2015

AUNE ehdot (tiivistelmä)



Tämä oon ominsanoin kirjoitettu tiivistelmä tarkempaa tietoa löydät täältä

 http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/sopimukset/vakiosopimusehdot/moottoriajoneuvojen-korjausehdot-1.1.2007/


Moottoriajoneuvojen korjausehdot

Autoalan kuluttajaneuvottelukunta (AUNE)  1.1.2015        

Autoalan kuluttajaneuvottelukunnan (AUNE) laatimia moottoriajoneuvojen korjausohjeita soveltavat Autoalan Keskusliitto ry:n ja Autotuojat ry:n jäsenliikkeiden ja–järjestöjen korjaamot.
Korjaamon velvollisuudet
Korjaamon on suoritettava työt huolella ja ammattitaitoisesti. Korjaamolla on oikeus kieltäytyä käyttämästä asiakkaan omia osia. Korjaamo saa ottaa vastaan vain semmoisia töitä joihin heillä on pätevyys. Se saa teettää töitä alihankintana. Korjaamon on ilmoitettava selkeästi erikoisosaamisesta ja valtuuksistaan. Se pyrkii asiakaan kannalta edullisiin ratkaisuihin. 

Työtilaus

Työ tilaus pitää pieniä korjaamo töitä lukuun ottamatta tehdä kirjallisesti. Asiakkaan pitää työtilauksen tekovaiheessa ilmoittaa korjaukseen vaikuttavista seikoista. Asiakkaalla on oikeus perua työtilaus ennen työn aloittamista tai valmistumista.

Vastuu autoverosta

Korjaamon ei ole pakko ottaa työtä vastaan, jossa on mahdollisuus ajoneuvon uudelleen verottamiseen jos työ tilaaja ei ole auton omistaja. Korjaamolla on velvollisuus ilmoittaa asiakkaalle jos korjaamon käsityksestä korjaustyöt johtavat auton uudelleen verottamiseen.


Hintatiedot

Korjaamon on tuotava esille hintaperusteet hintamerkintäasetuksen edellyttämällä tavalla. Työn hinta ilmoitetusta hinnasta ei saa nousta yli 15 % ellei toisin ole sovittu. Annettu Hinta-arvio on voimassa kuukauden ajan, jos toisin ei sovita. Huollon hinnoittelu perusteet tulee olla esillä korjaamolla asetusten mukaisella tavalla. Mikäli työstä on sovittu korjauksen kattava hinta, sitä ei saa ylittää.  Varaosat ja tarvikkeet tulee ilmoittaa laskussa yksikköhinnoin.

Lisätyöt

Mikäli Huoltotöitä tehdessä   ilmenee tarve lisä töille pitää niihin kysyä asiakkaalta lupa työhön.  Asiakkaalle pitää ilmoitta jos lisätyön tekemättä jättäminen aiheuttaa vaaraa. Sovittua enimmäishinta ei saa ylittä ellei toisin ole sovittu.
Maksuehdot

Lasku maksetaan käteisellä, ellei muusta maksu tavasta ole sovittu.  Asiakkaalla on oikeus olla maksamatta, jos korjaamo on tehnyt virheen kunnes korjaamo on korjannut virheen tai maksanut sen korjaus kustannukset.

Vakuutus yhtiön laskuun tehtävät korjaukset
Vakuutusyhtiön maksaessa työmääräys tehdään asiakkaan ja korjaamon välillä, jos toisin ei ole sovittu. Laskutus luvan saatua korjaamo laskuttaa vakuutus yhtiötä asiakkaan siasta.

Työn kohteen vastaan ottaminen ja luovuttaminen
Huollettavan kohteen voi noutaa ja tuoda korjaamon aukioloaikana. Korjaamolla on vastuu siitä että autoa kohdellaan huolellisesti.  Heillä ei ole vastuuta auton irtaimistosta. Korjaamon vastuu auton säilytyksestä raukeaa neljän päivän kuluttua auton valmistumisilmoituksesta , jos autoa ei noudeta korjaamolla  on oikeus periä maksua sen säilyttämisestä.

Takuu

Huollon jälkee autossa on takuuta 6kk tai 15 000km ellei toisin sovita. Takuu ei kata normaalia kulumista. Jos virhe johtuu asiakkaasta korjaamon takuu vastuu raukeaa.
Maalaus takuun ehdot
Maalaus takuu on 12kk. Takuu ei kata jos vauriot ovat: ulkoisista tekijöistä, korinruostuminen ja aikaisemmat korjaukset. Korjaamo voi myös rajoittaa takuuta.
Virhe ilmoitus ja virheen korjaaminen

Asiakkaalla on velvollisuus ilmoittaa korjaamon tekemästä virheestä kohtuullisessa ajassa. Korjaamolla ei ole velvollisuutta korvata toisessa korjaamossa teetettyä työtä.
Asiakkaan oikeus vahingonkorvaukseen korjaamon virheen tai viivästyksen johdosta
Asiakkaalla on oikeus vaatia korvaus virheestä tai viivästyksestä joka aiheuttaa välitöntä vahinkoa. Asiakkaan on pakko ilmoittaa korjaamoon jos hänellä on välitön tarve autolle. Asiakkaan pitää toimia siten etteivät viivästyksen tai virheen  aiheuttamat lisä toimet lisäänny laimin lyöntien seurauksena.

Erimielisyyksien ratkaiseminen 
   Jos kuluttaja ja korjaamo joutuvat jostain erimielisyyksiin, niin kuluttajariitalautakunta ratkaisee asian.

                            
                            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti